| Tejfölös sonkás-gombás csirkeszárnyak receptHúsételek Hozzávalók: -sonka -gomba -csirkeszárnyak -só -ételízesítő -fokhagyma -vöröshagyma -1 nagy doboz tejföl -trappista sajt -liszt -olaj vagy zsír Elkészítés: Először is jól megtisztítjuk a csirkeszárnyakat,lesózzuk szépen elhelyezzük őket a tepsiben engedünk rá pici vizet és egy pici olajjal meglocsoljuk.Amíg ez szépen süldögél addig elő tudjuk készíteni a többi hozzávalót. A gombát apró cikkekre vágjuk(ízlés szerint) aprítunk egy kis vöröshagymát,fokhagymát amit olajban megpirítunk és hozzá tesszük a feldarabolt gombát.egy nagyon pici vizet adunk hozzá mert a gomba úgy is engedni fog és az éppen elég lesz hogy a végén legyen egy kis szaftja. Ízesítjük ízlés szerint majd puhára főzzük és a végén lisztel behabarjuk hogy közepesen sűrű legyen. Ha félig megpuhult a csirkeszárny akkor a gombát szépen elosztatjuk rajta a sonkát csíkokra vágjuk és ráhelyezzük vissza tesszük a fóliát és teljesen össze sütjük. Majd pedig ha már teljesen megpuhult a szárny akkor ráöntjük a tejfölt és reszelünk rá sajtot majd addig sütjük amíg aranybarnára nem sül. Köretként sült krumplit vagy salit ajánlok. Jó étvágyat!!:))))) Tanácsok: Szaft mindenképpen maradjon rajta mert utána ha meglocsoljuk vele még fincsibb lesz. Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: aida22 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |