| Tejfölös-kolbászos burgonyaleves receptLevesek Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma 60 dkg krumpli 2 evőkanál étolaj 2 babérlevél 1 kiskanál pirospaprika 20 dkg füstölt kolbász 2 dkg liszt 1 dl tejföl só erőspaprika Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne az apró kockákra vágott vöröshagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és kb. 1 liter vizet öntünk hozzá. Beletesszük a megtisztított, kockára vágott krumplit, a babérlevelet, sót, esetleg ízlés szerint erőspaprikát, és kb. 10 percig lassan főzzük. A kolbász bőrét lehúzzuk, feldaraboljuk, aztán a levesbe tesszük, és folytatjuk a főzést. Amikor a krumpli már majdnem puha, a lisztet a tejfölben simára kikeverjük, a forró levesből hozzámerünk, amivel szintén elkeverjük, majd az egésszel besűrítjük a levest. Még 5-10 percig kíméletesen főzzük, tálaljuk. A receptet beküldte: Teráz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |