| Tejfölös-burgonyás csirkeszárnyak (bajor különlgesség) receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg burgonya; 4 dl tejföl; 1 fej vöröshagyma; só; őrölt bors; 8 nagyobb csirkeszárny; 1 evőkanál mustár; 3 gerezd fokhagyma; 1 csokor petrezselyem; olaj; zsemlemorzsa a tepsi kikenéséhez, beszórásához. Elkészítés: A meghámozott burgonyát vékony szeletekre vágjuk, tálba tesszük, majd hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott vöröshagymát, és sózzuk, borsozzuk. Jól összeforgatjuk, majd olajozott, zsemlemorzsával beszórt tepsibe tesszük, és egyenletesen eligazítjuk. A megmosott, lecsepegtetett csirkeszárnyakat sóval, borssal, mustárral, zúzott fokhagymával, aprított petrezselyemmel fűszerezzük, és egyformán elosztjuk a burgonya tetején. Ezután alufóliával letakarjuk, 190 fokos sütőben félig megpároljuk, majd fólia nélkül, a forró sütőbe visszatéve pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percig pihentetjük, majd forrón tálaljuk, és pritaminpaprikával díszíthetjük. Tanácsok: Ha a fűszeres csirkeszárnyakat egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni, a sülés után még ízletesebbek és porhanyósabbak lesznek. A receptet beküldte: zsu784 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |