Tutireceptek.hu fejléc

Tejfölös burgonyaleves füstölt hallal recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 cs. (15-20 dkg) szálkamentes füstölt hal
4 db közepes burgonya
1 db vöröshagyma
4 evőkanál reszelt tészta
1 cs. zöldpetrezselyem
1 késhegynyi őrölt bors
3 evőkanál étolaj
csipet só
3 evőkanál tejföl
2 db tojássárga
1 kocka húsvarázs ételízesítő

Elkészítés:
A hagymát felkockázva csipet sóval olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, reszelt tésztát, őrölt borsot, ételízesítőt. Állandó keverés mellett pár percig együtt sütjük, majd l,5 liter vízzel felengedve a tészta és a burgonya puhulásáig főzzük, ekkor beleadjuk a 2x2 cm kockákra vágott halat, apróra vagdalt zöld petrezselymet és az újra forrástól számítva csak 2 percig forraljuk.
Ügyeljünk arra, hogy a füstölt hal sós, ezért az ételt nem tanácsos előre sózni. Ha viszont túl sós lenne, hígítsuk kevés vízzel.
A tejfölt a tojássárgákkal levesestálban simára keverjük és rátálaljuk a forró levest.

Tanácsok:
Ezután a kiadós leves után sajtos tésztát vagy túrós csuszát ajánlok második fogásként.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos-tejfölös hús » Tonhallal töltött paprika » Tejfölös (sós) kifli » Tejfölös tészta gazdagon
» Tejfölös paradicsomsaláta » Tejfölös bableves » Tejfölös rántott tök » Tejfölös sült paprika
» Sajtos-tejfölös galuska » Tejfölös pogácsa » Pogácsa füstölt sajttal » Tejfölös rétes
» Tejfölös kapros újburgonya » Diabetikus tejfölös csoda » Tejfölös-szalonnás pizza » Finn füstölt halleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.