| Tejfölös burgonyaleves füstölt hallal receptHalas ételek Hozzávalók: 1 cs. (15-20 dkg) szálkamentes füstölt hal 4 db közepes burgonya 1 db vöröshagyma 4 evőkanál reszelt tészta 1 cs. zöldpetrezselyem 1 késhegynyi őrölt bors 3 evőkanál étolaj csipet só 3 evőkanál tejföl 2 db tojássárga 1 kocka húsvarázs ételízesítő Elkészítés: A hagymát felkockázva csipet sóval olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott burgonyát, reszelt tésztát, őrölt borsot, ételízesítőt. Állandó keverés mellett pár percig együtt sütjük, majd l,5 liter vízzel felengedve a tészta és a burgonya puhulásáig főzzük, ekkor beleadjuk a 2x2 cm kockákra vágott halat, apróra vagdalt zöld petrezselymet és az újra forrástól számítva csak 2 percig forraljuk. Ügyeljünk arra, hogy a füstölt hal sós, ezért az ételt nem tanácsos előre sózni. Ha viszont túl sós lenne, hígítsuk kevés vízzel. A tejfölt a tojássárgákkal levesestálban simára keverjük és rátálaljuk a forró levest. Tanácsok: Ezután a kiadós leves után sajtos tésztát vagy túrós csuszát ajánlok második fogásként. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |