| Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival - 1. receptHúsételek Hozzávalók: A húshoz 100 dkg csirkemell filé 150 g tejföl 2 db tojás 4 gerezd fokhagyma 1 ek fűszerpaprika só ízlés szerint bors ízlés szerint 20 dkg finomliszt A sütéshez 3 dl napraforgó olaj A körethez 1 kg burgonya 1 nagy fej vöröshagyma 5 dkg margarin 10 dkg füstölt sajt só ízlés szerint 150 g tejföl 1 ek zsemlemorzsa Elkészítés: Egy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojásokat felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, a vastagabb részeket enyhén kiklopfoljuk, és alaposan beleforgatjuk a pácba. Lefedjük, és egy napra hűtőbe tesszük. Másnap a köretet készítjük el először, amihez a krumplit jól megmossuk, héjában megfőzzük, majd meghámozzuk. Egy jénait kikenünk margarinnal, és a kihűlt krumpli harmadát nagy lyukú reszelőn belereszeljük. Megsózzuk, beterítjük vékonyra szelt hagymával, ráreszeljük a sajt felét, és margarindarabkákat is teszünk rá. (Én azt is reszelni szoktam nagy lyukú reszelőn.) Ezt végigcsináljuk a krumpli második harmadával is, majd az utolsó adag krumpit már csak tejföllel locsoljuk meg, és megszórjuk zsemlemorzsával. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük. Amíg a köret a sütőben van, a húsokat a pácból kiemeljük, lisztbe forgatjuk, és olajban megsütjük. Tálaláskor olvaszthatunk rá füstölt sajtot, de ez el is maradhat A receptet beküldte: turkkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |