Tutireceptek.hu fejléc

Tavaszi csülökpörkölt pásztorosan, bográcsban recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 db. hátsó sertéscsülök, 2 db. sertés köröm, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 db. paprika, 1 db. erős, hegyes zöldpaprika, 1 szem nagyobb, érett paradicsom, 1 evőkanál fűszerpaprika, 1 evőkanál paprikakrém (Piros Arany), só, őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál köménymag ízlés szerint.

Elkészítés:
A bogrács tűzhelyén erős tüzet rakunk. A csülök csontokról lefejtjük a húst és kockára vágjuk. A sertés körmöket feldaraboljuk, nagyjából kicsontozzuk. A csülök csontját ketté törjük. A bográcsba alulra tesszük a csontokat, amire rárakjuk a sertéskörmöket, majd a feldarabolt csülökhúst. Erre kerül az apró kockára vágott vöröshagyma, a felszeletelt paprika és a felkockázott paradicsom. Ha kész megszórjuk a sóval és a fűszerekkel, majd annyi vizet öntünk alá, hogy ellepje.(Használhatrunk konzerv lecsót is). Ha az étel elkezd forrni akkor kevés fával parázson tarjuk a tüzet és lassan főzzük,hogy ne nagyon forrjon.Ha a hús megpuhult utánaízesítjük és megvárjuk, amíg a szaft besürüsödik. Sós burgonyával vagy nokedlivel,- esetleg csak friss házi kenyérrel, - tavaszi zöldsalátával és hideg fröccsel az igazi.

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tavaszi gyümölcssaláta » Tavaszi tekercs recept » Tavaszi saláta 2. » Slambuc bográcsban
» Pásztortarhonya bográcsban » Tavaszi frissítő (epres) » Tavaszi karalábé saláta. » Tavaszi omlett
» Tavaszi csalánleves » Tavaszi csirke » Aratóleves bográcsban » Lebbencsleves bográcsban.
» Betyár tarhonya bográcsban » Sörgulyás bográcsban » Tavaszi burgonya vacsora » Tavaszitekercs-tésztalap


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.