| Tarhonya főzésének fortélyai receptTésztafélék Hozzávalók: Ez nem igazán recept, csak egyszerűsítése ennek a felettébb szeretett tésztaételnek. 50 dkg tarhonya vagy 30 dkg tarhonya vagy lehet kevesebb is hagyma, zöldpaprika, ízlés szerint olaj ízlés szerint erőleves kocka Elkészítés: A tarhonyát lehet simán zsiradékban felsütni, vigyázni kell vele, mert hamar leég. Bár én sosem szoktam semmit alátenni, csak és simán a tésztát magában, majd amikor pirul már szépen, akkor öntök rá csak olajat és teszem rá a hagymát, amennyiben megköveteli a recept. Amikor a kellő színe meg van, akkor a tarhonya méretének a duplája mennyiségű forró vízzel kell felönteni és hagyományos módon megpuhítani. Nade! Van ennek könnyebb és gyorsabb formája is, a leforrázott tarhonyára még erőleves kockát kell tenni, összekavarni alaposan,majd a lábast lefedve,forró sütőbe téve, 30 perc után, kavarás, álldogálás nélkül, pergősre sült köretet kapunk. Tanácsok: Amennyiben finomabb köretet szeretnénk, érdemes a hagyma mellé nagyobb kockára vágott zöldpaprikát éss paradicsomot tenni, együtt tovább sütni. Ha valaki szereti a mikróban történő sütés-főzést, még ettől is könnyebb módja, ha a tarhonyát a pirítás után egy üüvegedénybe téve, rá annyi forró vizet öntünk, amennyi egy ujjnyival ellepi. Először a legmagasabb fokon 10 percig sütjük, utána még további 10 percig kevesebb fokozaton a puhulásig főzzük. Pásztortarhonyánál a félig megpuhult tarhonyára érdemes ráönteni a felkockázott és kevés vízzel felöntött krumplikockákat, majd a legvégén a kész húst, netán virslit, ki hogy szereti. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Katinkaboszi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |