| Szőlő karamellben receptSütemények, édességek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg fehér csemegeszőlő 20 dkg piros csemegeszőlő 8-10 szőlőlevél 20 dkg kristálycukor 1 dl rum 1 kávéskanál borecet vagy citromlé Elkészítés: Előkészítés: A szőlőt megmossuk, óvatosan leszemezzük, tiszta konyharuhában forgatva tökéletesen felitatjuk róluk a vizet. Minden szőlőszembe – oda, ahol a fürtről letéptük – egy-egy fogvájót szúrunk. A szőlőleveleket gondosan megmossuk, szárazra törölgetjük, és kibélelünk velük egy lapos tálat. Elkészítés: A cukrot kisebb lábasba szórjuk, hozzáadjuk a rumot, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a citromlét/borecetet, hogy lassabban „szálasodjon”. A kezünk ügyébe készítünk egy hideg vízzel félig telt tálat. Egyenként a habosan forrdogáló karamellbe mártogatjuk a feltűzött szőlőszemeket, majd egy pillanatra azonnal a hideg vízbe mártjuk. A szőlőlevelekre halmozzuk, és mihamarabb elfogyasztjuk. Tanácsok: Fogyasztható: kb. 30 perc múlva Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 310 kcal A receptet beküldte: Eve20 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |