| Sütőtök krémleves pirított tökmaggal receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: * ½ kg sütőtök * 25 dkg vöröshagyma * 5 dkg fokhagyma * 2 dl narancslé * ½ l húsalaplé * 2 dl tejszín * só, bors * pirított tökmag * 2 kg jég Elkészítés: A hagymát feldaraboljuk, és a húsalaplében főzni kezdjük. Hozzáöntjük a narancslevet, majd borsozzuk.A tököt megpucoljuk, feldaraboljuk, és a leveshez adjuk. 15 percig főzzük. Amikor a tök megpuhult, tejszínt öntünk hozzá, elkeverjük, majd a levest leturmixoljuk.Amikor már félig összeturmixoltuk, a leveses lábost jeges vízfürdőbe tesszük, és így fejezzük be a pürésítést. A jégtől a sütőtök megtartja szép sárga színét. Amennyiben hidegen kínáljuk, hagyjuk a jeges vízben kihűlni a levest.Pirított tökmaggal megszórva tálaljuk. A receptet beküldte: Reiki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |