| Sült halfilé gyümölcsös rizságyon (négy személyre) receptHalas ételek Hozzávalók: nyolc szelet lepényhalfilé liszt só frissen őrölt bors egy citrom leve napraforgóolaj A céklasalátához: három db kisebb főtt cékla egy nagy lilahagyma három narancs egy kis piros chili korianderlevél só olívaolaj egy citrom leve fél narancs leve A rizshez: 300 g basmati rizs két evőkanál reszelt narancshéj két evőkanál durvára vágott mandula három evőkanál finomra vágott aszalt sárgabarack só frissen őrölt bors egy evőkanál vaj Elkészítés: Megtisztítjuk a céklát, majd apró kockákra vágjuk. Megtisztítjuk a lilahagymát és hajszálvékonyan felszeleteljük. A narancsot meghámozzuk és húsát kisebb darabokra vágjuk. A chilit kimagozzuk és vékony csíkokra vágjuk. Összekeverjük a céklát, a hagymát és a narancsot a chilivel, három evőkanál olajjal, kevés sóval, citrom- és narancslével, 10 percig állni hagyjuk, majd megszórjuk finomra vágott korianderrel. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, közepes lángon megpirítjuk benne a mandulát és a sárgabarackkockákat. Hozzáadjuk a rizst, és tovább pirítjuk. Beletesszük a narancshéjat is. Ízesítjük sóval és borssal, majd további kb. öt percig pirítjuk. Közben folyamatosan kevergetjük. A lepényhalfilékről leitatjuk a nedvességet. Meglocsoljuk citromlével, megszórjuk kevés sóval és borssal. Beleforgatjuk két-három evőkanál lisztbe. Felforrósítunk négy evőkanál olajat egy serpenyőben, majd egyenként aranybarnára sütjük benne a filéket. A halat a gyümölcsös rizzsel és a salátával tálaljuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |