| Sült hal lime-mal receptHalas ételek Hozzávalók: 1 evôkanál olívaolaj 1 evôkanál vaj 3 lime, meghámozva, felszeletelve 2 evôkanál friss, egész zsályalevél 4×185 g fehér hal, pl. tôkehal tengeri só és ôrölt fekete bors Elkészítés: Az olajat és a vajat egy nagy serpenyôben közepes lángon felforrósítjuk. Beletesszük a lime-szeleteket, és 1 perc alatt mindkét oldalukat megpirítjuk. Rászórjuk a zsályaleveleket, és még egy percig sütjük, azután kiszedjük a lime-ot és a zsályát is. A halat tesszük a serpenyôbe, és 3 percig sütjük, míg megpuhul. Megszórjuk sóval, borssal. A zsályalevelekkel, lime-szeletekkel díszítve és ropogós burgonyával körítve kínáljuk. Négy adag lesz belôle. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |