| Sült csirkemell zöldséges metélttel receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet lebőrözött csirkemell 250 g cérnametélt 2 evőkanál szezámolaj 2 evőkanál szezámmag 1 db cukkini 1 db kimagozott fűszerpaprika 2 db bordáskel tengeri só, őrölt feketebors pácléhez: 1 csokor zöldhagyma, apróra vágva 2 evőkanál méz 4 evőkanál szójaszósz 2 db kimagozott, felaprított csilipaprika 2 teáskanál aprított gyömbér 1 kis csokor bazsalikom Elkészítés: Első művelet: a sütőt előmelegítjük. A sütés mellett a legidőigényesebb fázisa az ételünk elkészítésének a pácolás. Ehhez a pác hozzávalóit egy tálban összekeverjük. A csirkemelleket legalább 30 percig "áztatjuk" a pikáns lében. A kellően szaftos, megpuhított, fűszerekkel megbolondított húsról a pác maradványait eltávolítjuk. De ne adjuk a konyhamalacnak a maradék pácot, mert szükség lesz még rá a sütésnél. A metéltet forrásban lévő vízben 1-2 percig 'futtatjuk', majd leszűrjük. Felforrósítjuk a szezámolajat egy serpenyőben, s a csirkehúst aranybarnára sütjük. Hozzáadagoljuk a szezámmagot, és fél percig pirítjuk, amíg enyhén meg nem barnul. Ne hagyjuk ki semmiképpen a szezámot, mert a hinduk szerint ez a halhatatlanság forrása. :) A serpenyőbe tesszük a felszeletelt cukkinit, fűszerpaprikát, bordáskelt. A zöld és piros zöldségek nemcsak színt visznek az ételünkbe, de a 'húsevő' férfiaknak is kedvet csinálnak a 'legeléshez'. :) Hozzáadjuk a pácot, és összekeverjük a tésztával. Végül fóliával befedjük a pikáns zöldséges, tésztás húst, és 20 perc alatt el is készül a remekmű a sütőben. A receptet beküldte: Jázmina Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |