| Spenóttal töltött gombafejek receptLevesek Hozzávalók: 12 nagyobb fejű csiperkegomba 70 dkg spenótlevél 10 dkg kecskesajt 10 dkg füstölt kecskesajt 1 gerezd fokhagyma kevés reszelt szerecsendió kevés őrölt bors extraszűz olívaolaj 1 ág friss kakukkfű 2 evőkanál reszelt parmezán Elkészítés: A gombafejekből kivesszük a tönköt (felhasználjuk pl. tojásrántottához), majd a kalapokat megmossuk. Tálcára tesszük, olívaolajat csorgatunk, borsot darálunk, kakukkfüvet tépkedünk rájuk. Egy felforrósított serpenyőbe tesszük a befűszerezett gombát, majd mindkét oldalukon erős lángon 3-3 percig sütjük. A hidegvízben alaposan megmosott spenótleveleket forrásban lévő sós vízbe dobjuk; forralunk rajta egyet, majd azonnal átszedjük egy hideg vízzel teli edénybe. Lehűtjük, majd szűrőedénybe téve alaposan kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet. Serpenyőben kevés olívaolajon megforrósítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a spenótleveleket. Borsot darálunk rá, fűszerezzük őrölt szerecsendióval, ízesítjük sóval. Hozzátesszük a felkockázott kecskesajtot, majd az egészet jól összekeverjük. Gombócokat formálunk a sajtos spenótból és az elősütött gombafejek közepébe tesszük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal, majd előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |