| Spanyol hideg zöldségleves - gaspacho receptLevesek Hozzávalók: 40 dkg paradicsom 30 dkg kígyóuborka 1 db hagyma 2 db paprika 3 gerezd fokhagyma 1 zsemle oliva olaj, borecet ---feltét apróra vágott füstölt sonka Pirított kenyérkocka Elkészítés: Előző nap este a zöldségeket és a zsemlét felvágjuk, és belerakjuk a turmixkehelybe, megsózzuk, ráöntjük az ecetet és kevés olajat, kanállal megforgatjuk. Légmentesen lezárjuk (folpack) és hűtőbe tesszük. Másnap símára turmixoljuk, és lassan hozzáadjuk az olajat. Az így kapott krémet vízzel levesszerűre higítjuk, leszűrjük. Hidegen tálaljuk, melléadva a sonkát és a kenyérkockát. Tanácsok: Aki ráér, meghámozhatja a paradicsomot és az uborkát, illetve kiszedheti a magjukat is. Lehet még hozzáadni apróra vágott zöldségeket. Ha zellerszárat is teszünk bele, az is finom, de megváltoztatja az ízét. Tipikus spanyol nyári étel. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Zsig_Mondd Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |