Tutireceptek.hu fejléc

Spanyol hideg zöldségleves - gaspacho recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
40 dkg paradicsom
30 dkg kígyóuborka
1 db hagyma
2 db paprika
3 gerezd fokhagyma
1 zsemle
oliva olaj, borecet
---feltét
apróra vágott füstölt sonka
Pirított kenyérkocka

Elkészítés:
Előző nap este a zöldségeket és a zsemlét felvágjuk, és belerakjuk a turmixkehelybe, megsózzuk, ráöntjük az ecetet és kevés olajat, kanállal megforgatjuk. Légmentesen lezárjuk (folpack) és hűtőbe tesszük.
Másnap símára turmixoljuk, és lassan hozzáadjuk az olajat. Az így kapott krémet vízzel levesszerűre higítjuk, leszűrjük. Hidegen tálaljuk, melléadva a sonkát és a kenyérkockát.

Tanácsok:
Aki ráér, meghámozhatja a paradicsomot és az uborkát, illetve kiszedheti a magjukat is.
Lehet még hozzáadni apróra vágott zöldségeket.

Ha zellerszárat is teszünk bele, az is finom, de megváltoztatja az ízét.

Tipikus spanyol nyári étel.

Elkészítési idő: 20 perc

A receptet beküldte: Zsig_Mondd


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg kapros uborkaleves » Egyszerű zöldségleves » Hideg bableves » Hideg sárgadinnyeleves
» őzgerinces hidegtál » Ezerjó zöldségleves » Hideg túrótorta » Spanyol briós
» Hideg töltött saláta » Hideg őszibarack » Spanyol csirke II. » Hideg kutya Emyke modra
» Hideg málnakrém leves » Hideg joghurtleves » Hideg zöldbableves » Aszpikos hidegtál


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.