| Sonkakrémmel töltött fánkok receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 10 dkg zsír 20 dkg liszt 0/5 mokkáskanál só 4 tojás A sonkakrémhez: 5 dkg vaj 5 evőkanál liszt 2-2, 5 dl tej 20 dkg húsos füstölt sonka só frissen őrölt bors 1 csokor petrezselyem 2 szál kakukkfű 2 kiskanál mustár Elkészítés: 2 deci vizet a zsírral, sóval felforralunk, majd beleszórjuk a lisztet és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről és egyesével belekeverjük a tojásokat. A füstölt sonkát a zöldfűszerekkel együtt apróra vágjuk. A tojásos fánktésztából két kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb, 1-1 evőkanálnyi halmot teszünk és 180 fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük. (A fánk tésztákat azért fontos, hogy egymástól távolabb tegyük, mert sütéskor sokat nő a térfogatuk és nem szabad, hogy összeérjenek.) A fánkokat kihűlni hagyjuk. A sonkakrémhez a forró vajon a lisztet megpezsegtetjük, de ne piruljon meg, majd felöntjük a forró tejjel és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük az apróra vágott sonkát, zöldfűszereket, mustárt, sózzuk, borsozzuk és kihűtjük. A tésztafánkok alját éles késsel levágjuk, kisfejű evőkanállal megtöltjük a sonkakrémmel és rányomjuk az aljukat. Hűtőben jól lehűtve kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |