Tutireceptek.hu fejléc

Sonkakrémmel töltött fánkok recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
10 dkg zsír
20 dkg liszt
0/5 mokkáskanál só
4 tojás
A sonkakrémhez:
5 dkg vaj
5 evőkanál liszt
2-2, 5 dl tej
20 dkg húsos füstölt sonka

frissen őrölt bors
1 csokor petrezselyem
2 szál kakukkfű
2 kiskanál mustár

Elkészítés:
2 deci vizet a zsírral, sóval felforralunk, majd beleszórjuk a lisztet és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Ekkor lehúzzuk a tűzről és egyesével belekeverjük a tojásokat. A füstölt sonkát a zöldfűszerekkel együtt apróra vágjuk.

A tojásos fánktésztából két kiskanállal, sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól távolabb, 1-1 evőkanálnyi halmot teszünk és 180 fokos sütőben, kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük. (A fánk tésztákat azért fontos, hogy egymástól távolabb tegyük, mert sütéskor sokat nő a térfogatuk és nem szabad, hogy összeérjenek.) A fánkokat kihűlni hagyjuk.

A sonkakrémhez a forró vajon a lisztet megpezsegtetjük, de ne piruljon meg, majd felöntjük a forró tejjel és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Még melegen belekeverjük az apróra vágott sonkát, zöldfűszereket, mustárt, sózzuk, borsozzuk és kihűtjük.

A tésztafánkok alját éles késsel levágjuk, kisfejű evőkanállal megtöltjük a sonkakrémmel és rányomjuk az aljukat. Hűtőben jól lehűtve kínáljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Töltött zsemle - 2 » Pillekönnyű fánkok » Túróval töltött csirkemell » Töltött tojás
» Hússal töltött patiszon » Sajttal töltött körte » Töltött alma egyszerűen » Töltött csillagtök
» Diós töltött káposzta » Töltött kovászos uborka » Töltött apró kifli » Különleges töltött borda
» Ínyenc töltött csirkecomb » Töltött karaj liza módra » Hússal töltött alma » Töltött zsúrkenyér


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.