| Shunnar khyll - Narancsos csirke receptEgytálételek Hozzávalók: 1 fiatal csirke, 3 narancs, 5 narancs leve, egy kevés szárított narancshéj (a fehér része nélkül) vékony csíkokra vágva, 5 gerezd fokhagyma, só, bors, 1 cső erős paprika, olaj, 1 nagy póréhagyma; 1 pohár víz, egy kis marék rizs Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk és egy estére páclébe tesszük, amibe olaj, 5 narancs leve, az összevágott fokhagyma; só és bors kerül. Másnap egy magas, peremű serpenyőben - pl. wokban - olajat melegítünk, azon pedig megpirítjuk a csirkedarabokat, hogy mindkét oldalukon aranyszínűek legyenek. Ekkor rájuk dobjuk a szárított narancshéjat (ha forró vízbe dobjuk előtte, könnyebb szeletelni), kevéssel később pedig a karikára vágott pórét és egy darabig együtt sütjük. Erre kerül a három, gerezdekre szedett, lehártyázott és összevágott narancs. Felöntjük a páclével, s hozzáadjuk a maradék fűszereket. Egy marék rizset főzünk bele, ha kész a csirke, hogy sűrű legyen. Ha idő előtt elfőné a levét, óvatosan pótoljuk. Lehet vízzel, narancslével, vagy akár vörösborral. Tanácsok: Nem feltétlen kell egész csirkét beletenni, választhatjuk ehelyett egy csirkényit kitevő csirkemellet vagy csirkecombot. De akár ezt akár azt választjuk a hút érdemes kicsontozni, hogy hamarabb kész legyen, meg akkor evéskor nem azzal kell szórakozni, hogy melyik darabban van csont. A receptet beküldte: Mystrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |