| Sertéssült mustáros tejföllel receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg sertéskaraj vagy comb 8 dkg zsír 2 kanál mustár 2 dl tejföl köménymag só bors Elkészítés: Az egy darabban hagyott húst bedörzsöljük sóval ,borssal és meghintjük köménymaggal.A felforrósított zsírban minden oldalát átsütjük,azután egy kevés vízet öntünk alá és fedő alatt puhára sütjük.A sülés alatt a vizet szükség szerint pótoljuk,ha a hús megpuhult vágódeszkára tesszük .A zsírjában elkeverjük a mustárt és a tejfölt,jól összeforraljuk.A húst fölszeleteljük és tűzálló tálra rakjuk.Leöntjük a mártással.Néhány percre visszatesszük a sütőbe. Burgonyagombóccal vagy csőtésztával tálaljuk. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |