| Sertésborda savanyú káposztával receptHúsételek Hozzávalók: 10 szelet sertésborda, só, liszt, pirospaprika, olaj, 1 fej vöröshagyma, 1 db alma, 2 dl száraz fehérbor, 1 babérlevél, őrölt bors, kevés köménymag, 75 dkg savanyú káposzta. Elkészítés: A besózott hússzeleteket paprikás lisztben megforgatjuk, majd az olajon megsütjük. Ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet. Amíg a hús sül a hagymát vékonyan felkarikázzuk. Az almákat megtisztítjuk, magházukat eltávolítjuk. A négybe vágott almákat felszeleteljük és kevés olajban a hagymával és a köménymaggal együtt aranysárgára pároljuk. Ráöntjük a bort. Babérlevéllel és őrölt borssal ízesítjük. Ha felforrt, hozzáadjuk a savanyú káposztát és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges kevés vizet is adhatunk hozzá. Az így elkészített káposztát pecsenyéstálra tesszük és körberakjuk a hússzeletekkel. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |