| Schönbrunni torta, másként (12 szelet) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A kevert tésztához: 6 tojás, 7 dkg puha vaj, 14 dkg cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 17,5 dkg darált mandula, 10 dkg reszelt csokoládé, 1 evőkanál rum (elhagyható) A töltelékhez: 2,5 dl tejszín, 1 csomag habfixáló, 1 csomag vaníliás cukor, 22 dkg őszibaracklekvár gyümölcsdarabokkal, 10 dkg csokoládéreszelék, sütőpapír a formához. Elkészítés: A sütőt előmelegítjük. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A vajat, a cukrot és a vaníliás cukrot krémesre keverjük. Belekeverjük a tojássárgáját, majd a mandulát, a csokoládét és a rumot. Beleforgatjuk a tojások habját. A tésztát a formába öntjük. A sütőben 160 fokon 20-30 percig sütjük. A tortalapot jól kihűtjük. Keresztben kettévágjuk. A tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral habbá verjük. Az alsó lapot vastagon megkenjük lekvárral, és rátesszük a mások lapot. A tejszínt habzsákba töltjük, és spirálformában díszítjük vele a tortát. A torta peremét megszórjuk csokoládéreszelékkel. Tanácsok: 10 dkg asztalt sárgabarackot kis kockákra vágunk, és megszórjuk vele a torta tetejét. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |