| Sav.káposztaleves még más, palóc módon receptLevesek Hozzávalók: 1,5 kg sav.káposzta 1 (nagyobb) pár füstölt kolbász só 2-3 gerezd egész fokhagyma 1 közepes fej vöröshagyma babérlevél szemes feketebors egy kávéskanál par.püré, v. fél dl ivólé néhány db szárított gomba(el is maradhat) 25 dkg széles metélt Elkészítés: A sav. káposztát feltesszük a hozzávalókkal főzni. Amikor megfőtt, a vöröshagymával rántást készítünk a szokásos módon, majd a levesbe öntjük. Közben a metéltet kifőzzük, és külön tálaljuk a leveshez, a főtt kolbászt tormával, vagy mustárral tesszük asztalra. Tanácsok: A rántást kicsit sűrűbbre készítsük, hogy a leves ne legyen túl átlátszó. Tejfölt is lehet bele tenni,de nem feltétele. Aki sűrűbben szereti az dupla adag metélt tésztát főzzön ki hozzá. Nagyon laktató és finom. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: talpacska Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |