| Savanyú leves - anyósom receptje receptLevesek Hozzávalók: - lángolt kolbász - gomba (szárított, de lehet üveges/konzerv is) - sárgarépa - petrezselyemgyökér - karalábé - savanyú káposzta - reszelt tészta - só - bors (egész) - delikát/vegeta Elkészítés: A szárított gombát (biztos jó nem szárítottból is) picit sós vízben megfőzzük, sokszor átmossuk. Egy nagy fazékba annyi vizet teszünk, amennyi levest szeretnénk főzni. Beletesszük a kolbászt, a megfőzött és átmosott gombát, a zöldségeket. Felfőzzük, majd befűszerezzük (só, egész bors, delikát/vegeta). Tovább főzzük. Ha a kolbász és a zöldségek is megfőttek, akkor belerakjuk a savanyú káposztát, azzal is felfőzzük, és mehet bele a reszelt tészta. Ha már a tészta is megfő, kész a levesünk. Tanácsok: Nálunk tipikus karácsonyi és szilveszteri kaja. Finom:) Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: Hisztikirálynő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |