Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú leves - anyósom receptje recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
- lángolt kolbász
- gomba (szárított, de lehet üveges/konzerv is)
- sárgarépa
- petrezselyemgyökér
- karalábé
- savanyú káposzta
- reszelt tészta
- só
- bors (egész)
- delikát/vegeta

Elkészítés:
A szárított gombát (biztos jó nem szárítottból is) picit sós vízben megfőzzük, sokszor átmossuk.
Egy nagy fazékba annyi vizet teszünk, amennyi levest szeretnénk főzni.
Beletesszük a kolbászt, a megfőzött és átmosott gombát, a zöldségeket. Felfőzzük, majd befűszerezzük (só, egész bors, delikát/vegeta). Tovább főzzük.
Ha a kolbász és a zöldségek is megfőttek, akkor belerakjuk a savanyú káposztát, azzal is felfőzzük, és mehet bele a reszelt tészta. Ha már a tészta is megfő, kész a levesünk.

Tanácsok:
Nálunk tipikus karácsonyi és szilveszteri kaja. Finom:)

Elkészítési idő: 180 perc

A receptet beküldte: Hisztikirálynő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Libaleves maceszgombóccal » Korhelyleves » Kapros zúzaleves » Sajtkrémleves
» Májgombóc (levesbetét) » Dinsztelt savanyú káposzta » Vaníliás almaleves » Olasz csicseriborsó leves
» Kefíres céklaleves » Édes-savanyú csirkemáj » Sajtos-sonkás gombaleves » Sóskaleves malachússal
» Fokhagymaleves zsályával » Gesztenyekrém-leves » Savanyú szív » Sütőtök krémleves.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.