Tutireceptek.hu fejléc

Savanyú káposzta tócsni fűszereres tejföllel recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
70 dkg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma

frissen őrölt bors
1 kiskanál őrölt fűszerkömény
1 csokor petrezselyem
3 db tojás
5-6 evőkanál liszt
1 dl olaj
A hideg mártáshoz:
1 nagy pohár sűrű tejföl

frissen őrölt bors
1 púpozott kiskanál fűszerpaprika
1 csokor kapor

Elkészítés:
A savanyú káposztát jól kinyomkodjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal, fűszerköménnyel, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, hozzáadjuk a felvert tojásokat és a lisztet. Jól összekeverjük, és forró serpenyőbe kevés forró olajra evőkanállal halmokat teszünk belőle.
Kicsit lelapítjuk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla.
A hideg mártáshoz a tejfölt simára keverjük, sóval, borssal, fűszerpaprikával, az aprított kaporral ízesítjük és tálaláskor meglocsoljuk vele a káposzta tócsnikat.

Tanácsok:
A savanyú káposztát a felhasználás előtt kóstoljuk meg, s ha túl savanyúnak érezzük, öblítsük ki hideg vízzel, csepegtessük le, azután a leírt módon használjuk. Így nem lesz túl savanyú az ételünk.


A receptet beküldte: syria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kínai kelkáposzta főzelék » Rakott káposztás kocka » Káposztás kifli » Különleges káposztasaláta
» Kelkáposzta krémleves » Vörös káposztasaláta » Szüreti leveses káposzta » Káposztás palacsinta
» Vöröskáposzta saláta » Savanyú káposzta lencsével » Vágott, vegyes savanyúság » Káposztával töltött dagadó
» Káposztás hús » Ormánsági töltött káposzta » Színes tócsni » Káposztás uborka saláta.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.