| Savanyú káposzta tócsni fűszereres tejföllel receptEgytálételek Hozzávalók: 70 dkg savanyú káposzta 1 fej vöröshagyma só frissen őrölt bors 1 kiskanál őrölt fűszerkömény 1 csokor petrezselyem 3 db tojás 5-6 evőkanál liszt 1 dl olaj A hideg mártáshoz: 1 nagy pohár sűrű tejföl só frissen őrölt bors 1 púpozott kiskanál fűszerpaprika 1 csokor kapor Elkészítés: A savanyú káposztát jól kinyomkodjuk, majd nagyobb darabokra vágjuk. Keverőtálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Sóval, őrölt borssal, fűszerköménnyel, az aprított petrezselyemmel fűszerezzük, hozzáadjuk a felvert tojásokat és a lisztet. Jól összekeverjük, és forró serpenyőbe kevés forró olajra evőkanállal halmokat teszünk belőle. Kicsit lelapítjuk, és mindkét oldalukat pirosra sütjük. Papírtörlővel bélelt tányérra szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla. A hideg mártáshoz a tejfölt simára keverjük, sóval, borssal, fűszerpaprikával, az aprított kaporral ízesítjük és tálaláskor meglocsoljuk vele a káposzta tócsnikat. Tanácsok: A savanyú káposztát a felhasználás előtt kóstoljuk meg, s ha túl savanyúnak érezzük, öblítsük ki hideg vízzel, csepegtessük le, azután a leírt módon használjuk. Így nem lesz túl savanyú az ételünk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |