| Sárgarépa krémleves palacsintametélttel receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg sárgarépa 3 gerezd fokhagyma 1 liter zöldség alaplé 1-1, 5 dl tejszín olaj vagy margarin só, fehérbors Palacsintametélt: 2 tojás 15 dkg liszt 2 dl tej kevés szénsavas víz 1 kis fej hagyma 1 közepes sárgarépa petrezselyemzöld olaj Elkészítés: Kevés olajon/ margarinon megfuttatom a karikára vágott sárgarépát, és amint összeesett, a zúzott fokhagymát hozzáadom, amivel még párolom 1 percig. Ha ez kész, mehet bele az alaplé, amivel addig kell gyöngyözve forralni, amíg meg nem puhul a zöldség. Ezután lehúzom a tűzről és botmixerrel összeturmixolom, fölöntöm a tejszínnel és még egy percre mehet a melegre. A tojásokat, az olajat, a tejet és a lisztet elkeverem, annyi szénsavas vizet adok hozzá, hogy a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát kapjak. Sózom, borsozom. A sárgarépát nagylyukú reszelőn lereszelem, a hagymát és a petrezselyemzöldet apróra vágom, és mindhármat hozzáadom a tésztához. Kis serpenyőben megsütöm a palacsintákat. Ha kihűltek, feltekerem, és csíkokra vágom. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |