Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos karfiol (legalább 10 fő adagja) recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
Karfiol (tisztított) 2,00 kg
Rama margarin 0,08 kg
Zsemlemorzsa 0,20 kg
Tejföl 0,30 l
Óvári sajt 0,20 kg
Konyhasó 0,02 kg

Elkészítés:
A rózsáira szedett, megmosott karfiolt gőzben, vagy sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól lecsurgatjuk. Egy lapos edényt (tepsi, tűzálló edény) margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük és elterítjük benne a karfiolt, ha gőzben főztük, enyhén megsózzuk. A tetejére ráhintjük a maradék zsemlemorzsát, erre kerül a tejföl, és végül egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vigyázva, hogy a sajt enyhén rózsaszín legyen.


A receptet beküldte: Polli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fini sajtos pogi » Sajtos sütemény » Sült karfiol sajtmártással » Sajtos csiga Ági módra
» Valentin sajtos falatok » Sajtos rántott karfiol » Sajtos rakottas » Alpesi sajtos tészta
» Füstöltsajtos pogi » Rakott karfiol tojással » Szegényes rakott karfiol » Spenótos-sajtos batyu
» Krémsajtos hal » Sajtos báránysült » Anna Rakott karfiolja » Sajtos pogi


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.