| Sajtos karfiol (legalább 10 fő adagja) receptZöldséges ételek Hozzávalók: Karfiol (tisztított) 2,00 kg Rama margarin 0,08 kg Zsemlemorzsa 0,20 kg Tejföl 0,30 l Óvári sajt 0,20 kg Konyhasó 0,02 kg Elkészítés: A rózsáira szedett, megmosott karfiolt gőzben, vagy sós forró vízben megfőzzük, leszűrjük, és jól lecsurgatjuk. Egy lapos edényt (tepsi, tűzálló edény) margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával meghintjük és elterítjük benne a karfiolt, ha gőzben főztük, enyhén megsózzuk. A tetejére ráhintjük a maradék zsemlemorzsát, erre kerül a tejföl, és végül egyenletesen rászórjuk a reszelt sajtot. Előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, vigyázva, hogy a sajt enyhén rózsaszín legyen. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |