| Rózsaszínűre sütott borsos kacsamell receptHúsételek Hozzávalók: 4 kacsamell (60-80 dkg) 1 evőkanál mustár 2 dl tejszín A körethez: 60 dkg burgonya 1 evőkanál vágott petrezselyem 4 dkg vaj 40 dkg brokkoli 20 dkg sárgarépa 20 dkg piros húsú paprika 1 narancs Elkészítés: Előkészítés: A kacsamelleket megmossuk, besózzuk. A sütőt a legkisebb fokozatra előmelegítjük (60 fok). Elkészítés: A húst bőrével lefele serpenyőbe tesszük. Kíméletesen pirosra sütjük a bőrét, kisütjük a zsírját. Megfordítjuk a húst, és 2-3 percen át ezt az oldalát is sütjük. Tepsibe áttesszük, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Amikor eltelt az idő, kivesszük, kiemeljük a szaftból, és a bőrét serpenyőben pár perc alatt roppanósra sütjük. A körethez megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és petrezselymes vajon átforgatjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk, kevés sós vízben megfőzzük. A répát is meghámozzuk, megmossuk, feldaraboljuk és megpároljuk. Összekeverjük a brokkolit és a répákat, sózzuk, borsozzuk. A paprikát is feldaraboljuk, és kevés vajon megpirítjuk. A hús pecsenyelevét zsírtalanítjuk. Kiveszünk a léből 2-3 evőkanálnyit, azon megpirítjuk kicsit a mustárt, megszórjuk borssal, majd ráöntjük a maradék levet. Kíméletesen 6-8 percig főzzük, majd beleöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Tálaláskor tányérra tesszük a burgonyát, a zöldségeket, mellé helyezzük a felvágott húst, mártást öntünk mellé, és pár gerezd naranccsal díszítjük. Elkészítési idő: 45 perc Kalóriatartalom: 700 kcal A receptet beküldte: Gvivike Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |