| Rántott cukkini zöldbabsalátával receptZöldséges ételek Hozzávalók: A rántott cukkinihez: 1 db cukkini 3 db tojás kukoricaliszt zsemlemorzsa 2 evőkanál szezámmag só őrölt fehérbors olaj a sütéshez A zöldbabsalátához: 50 dkg zöldbab só 3-4 evőkanál olívaolaj 1 citrom leve 2 evőkanál méz 2 teáskanál magos dijoni mustár Elkészítés: A cukkinit vékonyan szeleteljük fel, majd ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk legalább fél órát állni. Alaposan csepegtessük le, majd panírozzuk be. A tojásokat üssük fel egy tálba, majd sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze. A lecsepegtetett cukkinit először forgassuk bele a lisztbe, majd az ízesített tojásba, végül pedig a szezámmaggal összekevert zsemlemorzsába. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd locsoljuk meg egy kevés olajjal, helyezzük rá a bepanírozott cukkinit, majd szintén locsoljuk meg egy kevés olajjal. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A zöldbabot daraboljuk fel ízlés szerint, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. Szűrjük le, majd hűtsük ki egészen. Az olajat keverjük alaposan össze a mézzel, a citromlével, egy csipet sóval és a magos mustárral, majd öntsük rá a kihűlt zöldbabra. Kézzel forgassuk alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek (ízlés szerint több mézet is tehetünk hozzá, ha édesebben szeretjük). Tálaláskor a rántott cukkinit rizzsel és a zöldbabsalátával kínáljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |