| Rakott laskagombás kelkáposzta receptVegetáriánus ételek Hozzávalók: 1 nagy fej kelkáposzta vagy 2 db kínai kel 2 db közepes krumpli 1 kisebb zeller zellerzöld 1 tasak (125 grammos) gyorsrizs, lehetőleg barnarizs 25-30 dkg laskagomba 1 kis fej vöröshagyma 2 db fehérpaprika csípős zöldpaprika ízlés szerint só bors pirospaprika majoranna Elkészítés: Előkészítés: Külön-külön megfőzzük sós vízben a barna rizst, a krumplit, és a zellert. (A megfőtt rizsbe ízlés szerint lehet apróra vágott zellerzöldet tenni). A kelkáposzta leveleket kb 5-10 percre forrásba lévő vízbe tesszük, majd leszűrjük. A laskagombás keverék elkészítése: apróra vágott hagymát kevés olajon megfonnyasztunk, rádobjuk a felszeletelt laskagombát, a fehérpaprikát és a zöldpaprikát, sózzuk, borsozzuk. Vizet öntünk néha rá, hogy le ne süljön és pároljuk, majd ha megpuhult, rászórjuk a pirospaprikát és a majorannát. Tűzről levesszük. Egy tűzálló tálat vékonyan kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, majd sorba lerakjuk a hozzávalókat végül is tetszőleges sorrendben és rétegvastagsában. Én úgy szoktam, hogy alulra a felszeletelt krumpli és felkockázott zeller, kicsit megszórva apróra vágott friss zellerzölddel, majd erre jön rá egy réteg kelkáposzta, rá a rizs, majd a laskagomba. A legvégére teszem a kelkáposztát. Végül megszórom apróra vágott zellerzölddel. Kevés vizet öntök alá és alufóliával letakarom. Előmelegített sütőben kb. 30 percig átsütjük. Tanácsok: A krumpli és zeller előfőzése mellőzhető, de akkor a sütőbe több vizzel tesszük és kb 1 óráig sütjük, ott is megpuhul végül is. A receptet beküldte: laconicgirl Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |