| Rakott kel virslivel, Éva módra receptEgytálételek Hozzávalók: kb.1 kg kelkáposzta 10 dkg margarin,vagy olaj őrölt kömény 2 db tojás 2 evőkanál liszt 2 dl tejszín/tejföl 2 pár virsli 1 kis fej hagyma 1 tasakos rizs (vagy 15 dkg rizs) só bors pirospaprika majoranna 3 gerezd fokhagyma 10 dkg sajt reszelve Elkészítés: A megtisztított kelkáposztát feldarabolom,mintha főzeléknek lenne. Serpenyőbe margarint/olajat teszek,és ha felmelegedett,beleszórom a kelkáposztát. Kevés, kb. 0.5 dl vizet öntök alá,rászórom a préselt fokhagymát,sózom,és fedő alatt lassú tűzön párolom. Mikor már majdnem puha,szórok rá köménymagot bőven,és még azzal párolom keveset.A levét elpárologtatom.Mikor kész,bőven megszórom majorannával,és összekeverem. Közben a hagymát apróra vágom,zsiradékot teszek alá,megdinsztelem.Ha kész,szórok bele pirospaprikát,belerakom a karikára vágott virslit,és nagyon kevés vízzel felengedem.Sózom kicsit,borsozom,és pár perc alatt készre főzöm. A rizst sós vízben puhára főzöm,leszűröm. A két evőkanál lisztet kevés vízzel simára keverem,hozzákeverem a 2 db tojást,hozzáöntöm a tejszínt,sózom,borsozom. Mikor minden elészült,egy tálat kiolajozok vékonyan,beleterítem a kelkáposzta felét,erre ráterítem a megfőtt rizst,azt is megszórom majorannával.A rizsre terítem a virslis masszát,majd pár kanál tejszínes keverékkel meglocsolom,de csak annyival,hogy még a tetejére is maradjon belőle.Rászórom a sajt felét. Ha ez megvan,akkor ráterítem a maradék kelkáposztát,ezt is meglocsolom a maradék tejszínnel,és rászórom a maradék sajtot. 200 fokos sütőben szép pirosra sütöm. Tanácsok: Ha jénait használsz,hideg sütőbe tedd!!! A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |