Tutireceptek.hu fejléc

Rakott karfiol darált hússal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg darált hús
1 kis fej hagyma
1 kis fej karfiol
15 dkg vaj
4 dl tejföl
zsemlemorzsa

bors
pirospaprika

Elkészítés:
A karfiolt mosd meg, és szedd rózsákra, majd forró vízben főzd rövid ideig, hogy ne legyen kemény, de ne is essen szét. A hagymát vágd apróra, és dinszteld meg kevés olajon, szórd meg pirospaprikával, és tedd hozzá a darált húst is.
Sózd meg, és fedő alatt párold félpuhára, ha kell, önts alá egy kis vizet. Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, rakd ki a karfiol felével, sózd, hintsd be zsemlemorzsával, és terítsd be a darált hússal. Nyugodtan locsold rá a szaftot is. A tetejét borítsd be a megmaradt karfiollal, sózd, prézlizd, darabold rá a megmaradt vajat. Fóliával letakarva tedd közepes hőfokú sütőbe. Fél óra elteltével vedd le a fóliát, locsold meg tejföllel, és süsd még egy fél óráig, amíg a tejföl megpirul.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Cukkinis rakottas » Rakott mexikói tészta » Rakott nokedli » Rakott tészta Judit módra
» Löncssaláta csirkehússal » Rakott krumpli másképp » Karfiolrizs » Gombás rakott kifli
» Csülkös karfiolsaláta » Spenótos karfiol » Darált húsos tekercs » Rakott csülkös
» Sajtos karfiol Ina módra » Darálthúsos zöldbab » Rakott makaróni » Rakott tejfölös


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.