| Radványi fácánmell áfonyamártással receptHozzávalók: 4 db fácánmell, tört fehérbors, szerecsendió, bazsalikom, 12 dkg vaj. 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, 1 csomó metélőhagyma, 12 dkg sajt, 40 dkg körte, 1 db citrom, 1 dl vörösbor, 40 dkg áfonya, 5 cl konyak, só Elkészítés: A fácánmelleket kicsontozzuk, és eltávolítjuk a bőrét. Sóval, őrölt fehérborssal, reszelt szerecsendióval, őrölt bazsalikommal fűszerezzük. Forró vajba téve mindkét oldalát elősütjük. Egy tűzálló tálat vajjal kenjük ki, és a fácánmelleket sorba rendezve tegyük bele. Öntsük keverőtálba a tejfölt, adjuk hozzá a tojássárgáját, az apróra vágott metélőhagymát és a reszelt sajtot, gyengén sózzuk meg és keverjük össze. Ezzel a melleket vonjuk be, és az előmelegített sütőbe téve süssük szép pirosra. A meghámozott körtét vágjuk félbe, dörzsöljük be citrommal, és pároljuk vörösborban puhára. Az áfonyát konyakkal ízesítjük, és ezzel töltjük meg a körtéket, majd ültessük őket a kikent sütőlapra és a sütőbe téve, forrósítsuk jól át, Az elkészült fácánmelleket az áfonyával töltött körtével és mandulás burgonyaropogóssal tálaljuk, és desszertborokat kínáljunk mellé. A receptet beküldte: almeno Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |