| Pulyka költemény receptHozzávalók: 1 kg pulykamell, 3 zöldpaprika, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg gomba, 6 evőkanál olaj, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 2 evőkanál tejszín, 2 tojássárgája, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem, 20 dkg darált hús, só őrölt bors, 1 kiskanál pirospaprika, 2 evőkanál reszelt sajt, 2 paradicsom, 2,5 dl fehérbor, 1,5 dl húsleves (kockából) Elkészítés: A húst finoman kiverjük, hogy minél nagyobb szeleteket kapjunk. A paprikát, a hagymát és a gombát két evőkanál olajon megpároljuk. A zöldségek felét félretesszük mártásnak, a másik feléből elkészítjük a tölteléket. Zsemlemorzsát, tejszínt, tojássárgáját, darált húst, sót, őrölt borsot, pirospaprikát, keverünk hozzá, és egyenletesen a hússzeletekre kenjük, majd reszelt sajttal megszórjuk. A húst föltekerjük, és erős cérnával összekötjük. A húsrolókat a maradék olajon minden oldalán átsütjük. A megmaradt hagymát felkarikázzuk, a paradicsomot nagyobb szeletekre vágjuk, a hústekercseket a hagymával, a paradicsommal a serpenyőben visszamaradt pecsenyelével tepsibe tesszük, és rálocsoljuk a fehérbort. Előmelegített sütőben puhulásig sütjük. A tepsiben visszamaradt pecsenyeleves hagymát, paradicsomot, a félretett zöldségekkel összeforraljuk, majd turmixoljuk. A húsrolókat szeleteljük, petrezselyemmel díszítjük, a mártással együtt tálaljuk Tanácsok: Karácsonykor ezt mindig megcsdinálom, a siker soha nem marad el! A receptet beküldte: julianna54 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |