| Pisztáciás kacsamájhab gyümölcsmártással receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg kacsamáj, 2 dl tejszín, 3 evőkanál tisztított pisztácia, 1/2 dl tej, 3 evőkanál sherry (vagy konyak), 2 evőkanál zselatinpor, 1 evőkanál dijoni mustár, 1 diónyi vöröshagyma, 1 csapott mokkáskanál pástétomfűszer, 1 gerezd fokhagyma; a mártáshoz 2 evőkanál áfonyalekvár, 1-1 dl fagyasztott erdei gyümölcs (szamóca, áfonya, fekete szeder), ízlés szerint kevés mustár, csipetnyi só Elkészítés: A kacsamájat mikrosütőben kb. 7-8 percig legmagasabb fokozaton hevítem. (Vagy serpenyőben mindkét oldalán megsütöm.) Ezután megfelezem. Az egyik felét turmixgép poharába teszem, hozzáadom a mustárt, a felaprított hagymát-fokhagymát és az összes fűszert, valamint fél dl tejszínt. Pépesre keverem. A megmaradt tejszínt kemény habbá verem. A máj másik felét kis kockákra vágom. Elkészítése: mély tálban a májpépet a tejszínhabbal és a sherryvel lazán összekeverem, hozzáadom a tisztított pisztáciát és a megmaradt máj kockákra vágott darabjait. Végül a tejben megáztatott és felmelegített zselatinnal óvatosan összeforgatom. Folpack fóliával bélelt, tetszés szerinti formába simítom, és legalább fél napig dermesztem. A mártáshoz valókat a turmixban pépesre keverem, és a felszeletelt kacsamájhabhoz tálalom. A receptet beküldte: MRG Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |