| Pirított zöldséges sertéshús receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sertéscomb, 1 közepes fej vöröshagyma, 1 kis szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 szál sárgarépa, 1 cikk zeller, arasznyi cukkíni, 10 dkg gomba, 2 erős piros színű zöldpaprika, 1 cikk fejes káposzta. A mártáshoz 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál barna cukor, 1/2 dl szójamártás, csipetnyi gyömbérpor, bors. Elkészítés: A húst és az összes zöldséget gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Az olajat megforrósítjuk, először a húst kevergetve felig megsütjük benne, majd a hagymát, fokhagymát meg a sárgarépát hozzáadva néhány percig együtt pirítjuk. Utána a gombát, a zellert, a káposztát, a zöldpaprikát, végül a póréhagymát, a cukkínit is belekeverjük, és erős lángon két percig sütjük. A mártáshoz valókat simára verjük, és a zöldséges húsra ontjuk. Kevergetve addig hagyjuk a tűzön, amíg a hús teljesen megpuhul, de a zöldség meg kissé ropogós marad. Főtt rizzsel tálaljuk. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |