Tutireceptek.hu fejléc

Pirított zöldséges sertéshús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg sertéscomb,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 kis szál póréhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
2-3 szál sárgarépa,
1 cikk zeller,
arasznyi cukkíni,
10 dkg gomba,
2 erős piros színű zöldpaprika,
1 cikk fejes káposzta.


A mártáshoz

2 evőkanál olaj,
1 evőkanál étkezési keményítő,
1 evőkanál barna cukor,
1/2 dl szójamártás,
csipetnyi gyömbérpor,
bors.

Elkészítés:
A húst és az összes zöldséget gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük.
Az olajat megforrósítjuk, először a húst kevergetve felig megsütjük benne, majd a hagymát, fokhagymát meg a sárgarépát hozzáadva néhány percig együtt pirítjuk.
Utána a gombát, a zellert, a káposztát, a zöldpaprikát, végül a póréhagymát, a cukkínit is belekeverjük, és erős lángon két percig sütjük.
A mártáshoz valókat simára verjük, és a zöldséges húsra ontjuk.
Kevergetve addig hagyjuk a tűzön, amíg a hús teljesen megpuhul, de a zöldség meg kissé ropogós marad.
Főtt rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldséges árpa leves » Zöldséges-tejszínes csirke » Zöldséges bulgur virslivel » Zöldséges haltál
» Zöldséges, tormás hús » Kínai zöldséges tészta » Zöldséges túrókrém » Fincsi zöldséges saslik
» Fűszeres pírított aprótök » Zöldséges-gombás töltelék » Zöldséges tepsis cukkini » Zöldséges burgonya leves
» Pirított chilis húscsíkok » Zöldséges rízstorta » Zöldséges Risotto » Pirított máj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.