| Pirított sertésmáj sajtos burgonyával receptEgytálételek Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, só, őrölt bors , 1 kiskanál pirospaprika, 1 kiskanál majoránna. A sajtos burgonyához: 60 dkg burgonya, 15 dkg reszelt sajt, 2 dl tejfel, 2 db tojás, 2 dkg vaj, só. Elkészítés: A csíkokra vágott májat az olajon kevergetve hirtelen megsütjük, majd kiszedjük a serpenyőből. Ugyanebben az olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a laskára vágott zöldpaprikát, és sóval, borssal, majoránnával ízesítve puhára pároljuk. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, és a cikkekre vágott paradicsomot beletéve néhány percig összeforraljuk. A májat közvetlenül a tálalás előtt keverjük hozzá, majd együtt megforrósítjuk. Sajtos burgonyával tálaljuk, amit így készítünk: A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikára vágjuk. Vajjal kikent tűzálló edénybe terítjük. Tetejére öntjük a tojással, tejföllel elkevert sajtot, és forró sütőben pirosra sütjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |