Tutireceptek.hu fejléc

Pirított hagymás húsgolyók erdei gombás mártásban recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
40 dkg vegyes darált hús (sertés és marha)
1 db tojás
3 db nagyobb salotta hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
3 evőkanál morzsa

bors ízlés szerint
10 dkg vaj
3 evőkanál olaj
20 dkg erdei gombakeverék (fagyasztott)
2 dl tejszín
1 db hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál étkezési keményítő
1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:
A darált húst a tojással, sóval, borssal, a morzsával és a felaprított petrezselyemzöld felével összekeverem. A salotta hagymákat szeletekre vágom tisztítás után, majd a vaj felével ropogósra sütöm. Hozzákeverem kihűlés után a húshoz, és kisebb gombócokat formázok belőle.

A vöröshagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát összezúzom, és kevés olajon megpirítom, majd sózom, borsozom, a gombát rádobom, és készre párolom.

A gombócokat külön serpenyőben a vaj másik felével pirosra sütöm, majd rádobom a gombát, és kevés borral felöntöm. Kissé összefőzöm, rázogatom, majd a keményítőt a tejszínnel kikeverem, és a mártáshoz adom. A petrezselyemzöld maradékával megszórom, és tálalható is az ételünk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csirke 2 » Brokkoli fokhagymás vajban » Fokhagymás tört burgonya » Gombás szelet
» Hagymás-túrós csirkemell » Gombás csirketekercs » Hagymamártásban sült nyúl » Erdeigyümölcs-turmix
» Fokhagymás húspástétom » Fokhagymás sertésmáj 2 » Hagymás-krumplis lepény » Kifordított gombás hús
» Almás-hagymás hal » fokhagymás sült karaj » Gombás-csirkés batyu » Gombás libamáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.