| Pirított hagymás húsgolyók erdei gombás mártásban receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg vegyes darált hús (sertés és marha) 1 db tojás 3 db nagyobb salotta hagyma 1 csokor petrezselyemzöld 3 evőkanál morzsa só bors ízlés szerint 10 dkg vaj 3 evőkanál olaj 20 dkg erdei gombakeverék (fagyasztott) 2 dl tejszín 1 db hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 evőkanál étkezési keményítő 1 dl száraz fehérbor Elkészítés: A darált húst a tojással, sóval, borssal, a morzsával és a felaprított petrezselyemzöld felével összekeverem. A salotta hagymákat szeletekre vágom tisztítás után, majd a vaj felével ropogósra sütöm. Hozzákeverem kihűlés után a húshoz, és kisebb gombócokat formázok belőle. A vöröshagymát apró kockákra vágom, a fokhagymát összezúzom, és kevés olajon megpirítom, majd sózom, borsozom, a gombát rádobom, és készre párolom. A gombócokat külön serpenyőben a vaj másik felével pirosra sütöm, majd rádobom a gombát, és kevés borral felöntöm. Kissé összefőzöm, rázogatom, majd a keményítőt a tejszínnel kikeverem, és a mártáshoz adom. A petrezselyemzöld maradékával megszórom, és tálalható is az ételünk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |