| Pirított csirke Marengó módra (Poulet sauté a la Marengo) receptHúsételek Hozzávalók: Pirított csirke Marengó módra (Poulet sauté a la Marengo) 2 db csirke 20 dkg gomba 15 dkg paradicsomszósz 1,5 dl fehérbor 2 db zsemle 4 dkg zsír 4 szem olajbogyó vöröshagyma fokhagyma petrezselyemzöld só bors liszt olaj vaj 4 adag szalmaburgonya Elkészítés: A feldarabolt csirkét sózzuk, lisztbe mártjuk, majd egy kevés zsírban lassan megsütjük. A finomra vágott vöröshagymát olajban megpirítunk, majd hozzáadjuk a kockára vágott gombát, paradicsomszósz. Lassan pirítjuk. Közben ízesítjük sóval, fokhagymával, fűszerezzük törött borssal, meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Fehérbort, a csirke sütéséből visszamaradt zsírt, kimagozott olajbogyót adunk hozzá, és összeforraljuk. Az egészet a csirkére öntjük, és lassan pároljuk egy keveset. A zsemlét felkockázzuk, vajban megpirítjuk. A zsemlekrutonokkal és szalmaburgonyával tálaljuk. Tanácsok: Napóleon kedvence volt ,egyébként véletlenül kisütött recept:))) A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |