| Pipari Finn karácsonyi sütemény receptHozzávalók: 3 dkg margarin 3 dkg cukor 3 db tojás 250 g sötét szirup (vízben feloldott barna cukorral helyettesíthető) 2 teáskanál őrölt fahéj 2 teáskanál gyömbér 2 teáskanál őrölt szegfűszeg 1 evőkanál reszelt narancshéj kb. 1 kg fehér liszt 3 teáskanál szódabikarbóna Elkészítés: 1.lépés: Forraljuk fel a szirupot és a fűszereket, majd adjuk hozzá a margarint és hagyjuk kihülni. 2.lépés: Verjük fel a tojást és adjuk hozzá a cukrot. 3.lépés: Keverjük össze a szódabikarbónát a liszt egy részével, utána adjuk hozzá a szirup-margarin keveréket. Adjuk hozzá továbbá a felvert tojásokat és a maradék lisztet. Ne gyúrjuk a keletkezett keveréket. 4.lépés: Fedjük le a tésztát műanyag csomagolóanyaggal, és hagyjuk egész éjszaka hűvös helyen. 5.lépés: Nyújtsuk ki a tésztát, vágjunk ki formákat belőle és aranybarna színig süssük őket sütőben. Tanácsok: Kb 200 db lesz belőle. Elkészétési idő: 30 perc. Sütési idő : 10 perc/adag Sütési hőfok:200°C Mézes kalácshoz hasonlít. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Hellsinki Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |