| Pikáns csirkemell cukkinivel és tócsnival receptHúsételek Hozzávalók: 4 adag A csirkemellhez: 60 dkg csirkemell filé 1 db póréhagyma (kis, zsenge vagy néhány újhagyma) 1 ek olívaolaj só ízlés szerint négyszínű bors ízlés szerint (őrölt) szerecsendió ízlés szerint (őrölt) 0.5 db citrom (reszelt héja és leve) 2 ek méz sáfrány ízlés szerint 1 teáskanál olasz fűszerkeverék 50 dkg cukkini A tócsnihoz: 80 dkg burgonya 1 teáskanál só bors ízlés szerint szerecsendió ízlés szerint 2 db tojás 5 evőkanál finomliszt 2 dl napraforgó olaj Elkészítés: A hagymát felaprítjuk, és az 1 kanál olajon megdinszteljük. A csirkemellet falatnyi kockákra vágjuk, majd a megdinsztelt hagymára, ahol 2-3 percet pirítjuk. A kérget kapott húsra ráöntjük a mézet, amivel újra 1 percet pirítjuk, aztán jöhet a sáfrány, a citromhéj, citromlé, só, tarkabors és az olasz fűszerkeverék, vagy annak megfelelő kevéske fűszer. Nem szükséges lefedni, mert akkor sok leve lesz. Amíg a fűszerek átjárják a húst, felkarikázzuk a zsenge cukkinikat, és ők is a lábasban végzik. 5-6 percig együtt pirulnak a hússal, és már kész is. A burgonyát megpucoljuk, megmossuk, finom lyukú reszelőn lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, hozzáadunk kb. 1 tk sót, borsot, kevés szerecsendiót, 2 tojást, 4-5 ek lisztet, amiből lágy tésztát kapunk, s ezt kevés olajon, közepes tűzön tenyérnyi félujjnyi vastag palacsintákká nyomkodva, megsütjük pirosra. Tálalásnál kis citromfüvet, borsmentát tehetünk rá. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |