| Petrezselymes krumpli, ahogy a lányom kedveli receptKöretek Hozzávalók: 4 före kb.60 dkg burgonya,elözö este megfözve,kihülve(legjobb a nem szétfövö,nem szétmáló fajta) egy jó nagy csokor petrezselyem(a vastagabb szára nélkül) só Delikát 1 dl olivaolaj(vagy napraforgóolaj) Elkészítés: A burgonyáról lehúzzuk a héját.Gondosan kb. 1cm x 1cm-es kockákra aprítjuk. A petrezselyem vastagabb szárrészeit eltávolítjuk. A leveleket finomra vágjuk egy vágódeszkán. Az olajat egy magasabb lábosban kicsit melegítjük,de ne legyen sercegö forró. Beleszórjuk a petrezselyemlevelet,kevergetjük rövid ideig,majd kb, 1 evökanál vizet ráöntünk. Megszórjuk sóval,a Delikátot is rászórjuk,keverjük,aztán a felkockázott krumplit is beletesszük. Egyszer jól megkeverjük,de nem szabad péppé alakulnia! Amint átmelegedett,tálaljuk. Akkor sikerült jól,ha nagyon zöld,szinte a krumpli nem is látszik a sok petrezselyemtöl. Remek köret rántott húshoz,töltött húshoz,sült húshoz. De csak salátával is fogyasztható. Jó étvágyat hozzá! Tanácsok: Ha maradna másnapra,akkor legjobb mikróban újramelegíteni. A lányom szerint ez az elkészítés a legjobb,ha nagyok lennének a burgonyakockák,az már nem az igazi. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: kovácserika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |