Tutireceptek.hu fejléc

Pazar burgonya-keményitőnapra recept

Kategória:
 Reform ételek

Hozzávalók:
1 kg burgonya (tetszés szerint)
olivaolaj
8 gerezd fokhagyma
só és bors
2 ágacska rozmaring
2 ágacska zsálya

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk,3cm vastag darabokra vágjuk és konyharuhában szárazra dörgöljük.A krumplit egyenként olajba mártjuk, hogy körös-körül csillogjon,majd hússütő edénybe vagy mély tepsibe egymás mellé tesszük.
A megtisztitott fokhagymát negyedekbe vágjuk és a burgonya közé szórjuk.Sózzuk,borsozzuk,majd a tetejére szórjuk a fűszernövényeket.A forró sütőbe tolva ropogósra sütjük.Időnként megforditjuk,hogy a vége világos maradjon és csak foltokban piruljon meg.
A burgonyát frissen forrón tálaljuk. Fogvájóra szúrva, kézzel is fogyaszthatjuk.
Frissen piritott zöldség saláta illik hozzá.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: tündibündi9


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pazar burgonya » Sajtos csiga-bigák » Majonézes pulykacsomag » Csirkemáj
» Krumplis rizs » Fogyinasi » Epres müzli » Sajtos-húsos párnácskák
» Burgonya puffancs » Lencsefasírt » Zöldbab főzelék » Tönköly pogácsa
» Egyszerű almás desszert » Oldalra rakott karaj » Sajtos húsrolád » Spenotos, juhturos pie


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.