| Pástétom pecsenyekacsamájból receptSzendvicsek, szendvicskrémek Hozzávalók: 50 dkg pecsenyekacsamáj 30 dkg zsírszalonna 30 dkg sertéscomb 2 fej vöröshagyma 5 dkg vaj 1 csapott evőkanál liszt 3 tojás 1 késhegynyi őrölt bors 1 késhegynyi majoránna 1 evőkanál fűszerkeverék 3 dkg sertészsír a kikenéshez Elkészítés: A hagymát felkockázzuk, megdinszteljük, - amikor kihűlt összekeverjük a hozzávalókkal és húsdarálón kétszer ledaráljuk. Őzgerinc formát egy nagyobb darab alufóliával kibélelünk, fagyos zsírral vastagon bekenünk, kis merőkanál segítségével belenyomkodjuk (levegőtlenítjük) a májas masszát. Egy magasabb tepsit félig megtöltjük vízzel, beleállítjuk az őzgerinc formát és 180 fokos sütőben kb. 100 percig gőzöljük. A formában hagyjuk kihűlni és csak akkor távolítjuk el a fóliát. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |