Tutireceptek.hu fejléc

Párolt marharagu Toszkán módra recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 gerezd finomra vágott foghagyma
1 evôkanál finomra vágott rozmaring
só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint
1 kg marhahús (fartô vagy hátszín)
0,8 dl extraszûz olívaolaj
2 hagyma
2 sárgarépa
1 zellerszár
1 evôkanál finomra vágott petrezselyem
3 zsályalevél összetépkedve
2 babérlevél
2,5 dl száraz vörösbor
40 dkg hámozott és aprított konzervparadicsom
5 dl marhahúsleves

Elkészítés:
A foghagymát és a rozmaringot keverjük össze sóval és borssal. Egy éles késsel vágjunk néhány nyílást a húsba, és töltsük bele a fûszerkeveréket. Konyhai zsineggel lazán kötözzük össze a húst. Az olajat vastag falú serpenyôben közepes láng felett melegítsük meg, majd a húst pirítsuk meg. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a zsályát és a babérlevelet, majd pároljuk 5 percig. Sózzuk és borozzuk, azután öntsük rá a bort. Amikor a bor elpárolgott, tegyük bele a paradicsomot, fedjük le, és közepes láng felett lassan pároljuk 1 1/2-2 órán keresztül. Idônként fordítsuk meg a húst, és apránként adjuk hozzá a húslevest, hogy a mártás ne száradjon ki. Amikor a hús megfôtt, tegyük egy melegített tálra, és vágjuk szeletekre. A mártást kanalazzuk a tetejére, majd fórrón tálaljuk.


A receptet beküldte: Csodagida


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pirogi/nagymamám módra/ » Kacsa Cabernet módra » Libamell párolt szilvával » Szilvás krémes madár módra
» Rizskoch Andi módra » Banankenyer Maris modra » Puding kocka Erzsi módra » Máglyarakás ínyenc módra
» Csirke jóasszony módra. » Gyümölcsleves Lajos módra » Párolt vörös káposzta » Tepsis tarja b-anya módra
» Vargabéles Gligi módra » Sertésborda mandarin módra » Párolt patisszon » Töltött tök Nóci módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.