| Párolt marharagu Toszkán módra receptHúsételek Hozzávalók: 1 gerezd finomra vágott foghagyma 1 evôkanál finomra vágott rozmaring só és frissen ôrölt fekete bors ízlés szerint 1 kg marhahús (fartô vagy hátszín) 0,8 dl extraszûz olívaolaj 2 hagyma 2 sárgarépa 1 zellerszár 1 evôkanál finomra vágott petrezselyem 3 zsályalevél összetépkedve 2 babérlevél 2,5 dl száraz vörösbor 40 dkg hámozott és aprított konzervparadicsom 5 dl marhahúsleves Elkészítés: A foghagymát és a rozmaringot keverjük össze sóval és borssal. Egy éles késsel vágjunk néhány nyílást a húsba, és töltsük bele a fûszerkeveréket. Konyhai zsineggel lazán kötözzük össze a húst. Az olajat vastag falú serpenyôben közepes láng felett melegítsük meg, majd a húst pirítsuk meg. Adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát, a zellert, a petrezselymet, a zsályát és a babérlevelet, majd pároljuk 5 percig. Sózzuk és borozzuk, azután öntsük rá a bort. Amikor a bor elpárolgott, tegyük bele a paradicsomot, fedjük le, és közepes láng felett lassan pároljuk 1 1/2-2 órán keresztül. Idônként fordítsuk meg a húst, és apránként adjuk hozzá a húslevest, hogy a mártás ne száradjon ki. Amikor a hús megfôtt, tegyük egy melegített tálra, és vágjuk szeletekre. A mártást kanalazzuk a tetejére, majd fórrón tálaljuk. A receptet beküldte: Csodagida Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |