| Paradicsomos, tojásos zöldbab receptZöldséges ételek Hozzávalók: 40 dkg zöldbab 50 dkg paradicsom 2 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 4 tojás 1 csokor petrezselyemzöld 4 evőkanál olaj só, őrölt bors kakukkfű őrölt babérlevél édesítő ecet citromlé Elkészítés: A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát 3 evőkanál olajon üvegesre pároljuk. A paradicsomot meghámozzuk, három db-ot félreteszünk, a többit felszeletelve a hagymához keverjük. Ha a paradicsom levet engedett, hozzáadjuk a megtisztított, kis darabkákra tördelt zöldbabot és az egyik zúzott fokhagymagerezdet. Megszórjuk a finomra vágott zöldpetrezselyemmel, sóval, őrölt borssal meg egy kis édesítővel ízesítjük és lefedve, kis lángon kb. 25 percig pároljuk. Ezután egy salátástálba halmozzuk, és hagyjuk kihűlni. Közben két deci sós, ecetes vizet forralunk, óvatosan beleütjük a tojásokat, öt percig gyenge tűzön forraljuk, majd szűrőkanállal kiszedjük és a paradicsomos zöldbab tetejére tesszük. Végül elkészítjük a mártást. A maradék olajban kissé megpároljuk a félretett, kis kockákra vágott paradicsomot, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, sóval, őrölt borssal, egy csipet kakukkfűvel és őrölt babérlevéllel fűszerezzük, a citromlével pikánssá savanyítjuk és kb. 15 percig forraljuk. A sűrű mártással meglocsoljuk a tojásokat, majd jól lehűtjük. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |