| Paradicsomos-spenótos tésztasaláta receptKöretek Saláták, öntetek Hozzávalók: 35 dkg masnitészta 35 dkg spenót 20 dkg koktélparadicsom fél fej lilahagyma 2 ek balzsamecet 4 ek tökmagolaj v. olivaolaj 10 dkg fetasajt só frissen őrölt bors Elkészítés: A tészát sós vízben szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük. Közben megmossuk a spenótot, ha nagyobb levelű, akkor kisebbekre tépkedjük. A paradicsomokat megmossuk, félbevágjuk. A hagymát meghámozzuk és nagyon vékonyra szeleteljük. Salátaöntetet készítünk az ecetből, sóból, borsból és olajból. A langyos tésztát egy nagy tálban a spenóttal, a paradicsommal, a hagymával és a fetával összekeverjük, ráöntjük az öntetet és jól beleforgatjuk. Tanácsok: Az elkészített tésztasalátát tűzálló tálba is tehetjük és a sütőben 180 fokon kb. 20 percig süthetjük. Elkészítési idő: 30 perc Kalóriatartalom: 570 kcal Szénhidráttartalom: 66 gramm Zsírtartalom: 24 gramm A receptet beküldte: csgal Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |