Tutireceptek.hu fejléc

Paradicsomos, sajtos rakott burgonya recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 kg. burgonya,
10 dkg. vaj ( vagy margarin),
8 dkg. reszelt, kemény füstölt sajt,
3 dl. tejföl,
3 szem nagyobb,kemény, érett paradicsom,
2 evőkanál paradicsompüré,
só,
őrölt fekete bors,
3 evőkanál zsemlemorzsa,
4 evőkanál olivaolaj ( vagy étolaj)
fél csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk és egyenletesen karikára vágjuk. A vaj felét és az olajat felolvasztjuk, forrósítjuk, majd a burgonya karikákat ebben ropogósra sütjük.Az érett paradicsomokat meghámozzuk, kis kockákra feladaraboljuk. A tejfölt a paradicsompürével, a felkockázott paradicsommal összekeverjük, ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal. Egy sütőtálat kivajazunk, majd a sült burgonyát elteritjük az alján. Leöntjük a paradicsomos masszával. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd a reszelt sajttal és néhány vajdarabbal megszórva előmelegített forró sütőben 15-20 percig sütjük. Kevés apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk.

Tanácsok:
A reszelt sajt lehet parmezán sajt is, ekkor még pikánsabb íze lesz.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Karfiol burgonyával » Porhanyós sajtos pogácsa » Diétás rakott padlizsán » Sajtos burgonyafasírt
» Lecsós burgonyás egytál » Sajtos sültburgonya » Szalonnás rakott pogácsa » Sajtos karalábé
» Sajtos guba » Sajtos galuska » Hortobágyi rakott tészta » Spenótos sajtos nokedli
» Sajtos-húsos párnácskák » Vega rakott spagetti » Sajtos csirkesaláta » Sajtos kukoricás lepény


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.