| Paradicsomos, sajtos rakott burgonya receptZöldséges ételek Hozzávalók: 1 kg. burgonya, 10 dkg. vaj ( vagy margarin), 8 dkg. reszelt, kemény füstölt sajt, 3 dl. tejföl, 3 szem nagyobb,kemény, érett paradicsom, 2 evőkanál paradicsompüré, só, őrölt fekete bors, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 4 evőkanál olivaolaj ( vagy étolaj) fél csokor petrezselyemzöld Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és egyenletesen karikára vágjuk. A vaj felét és az olajat felolvasztjuk, forrósítjuk, majd a burgonya karikákat ebben ropogósra sütjük.Az érett paradicsomokat meghámozzuk, kis kockákra feladaraboljuk. A tejfölt a paradicsompürével, a felkockázott paradicsommal összekeverjük, ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal. Egy sütőtálat kivajazunk, majd a sült burgonyát elteritjük az alján. Leöntjük a paradicsomos masszával. A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, majd a reszelt sajttal és néhány vajdarabbal megszórva előmelegített forró sütőben 15-20 percig sütjük. Kevés apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórva tálaljuk. Tanácsok: A reszelt sajt lehet parmezán sajt is, ekkor még pikánsabb íze lesz. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |