| Paprikás sertésszelet kapros túrógaluskával receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb 6 dkg liszt 1 fej vöröshagyma 1 mokkáskanál pirospaprika 2 dl tejföl só a galuskához: 50 dkg tehéntúró 25 dkg liszt 1 dl tejföl 2 db tojás fél csokor kapor 5 dkg zsír só Elkészítés: A hússzeleteket kiveregetjük,megsózzuk lisztbe mártjuk,és kevés forró olajban elősütjük.A sütésből visszamaradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát,megszórjuk pirospaprikával,kevés vízzel felengedjük,és visszatesszük a hússzeleteket.Fedő alatt puhára pároljuk.Kiszedjük a húst,és a levét tejföllel besűrítjük.Amikor felforrt,finom szűrőn keresztül a húsra szűrjük. A galuskát úgy készítjük,hogy a túrót áttörjük,a liszttel,a tojással,a tejföllel,a finomra vágott kaporral és kevés sóval összedolgozzuk.Forró sós vízbe szaggatjuk,és kifőzzük.Jól leöblítjük,majd kevés forró zsírban átmelegítjük. A galuskát külön tálba tesszük az asztalra. Tanácsok: Karácsony második napjára ajánlom. Elkészítési idő: 50 perc Kalóriatartalom: 378 kcal A receptet beküldte: Rika1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |