| Pándi meggytorta - Az Ország Tortája 2009. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta:3 egész tojás 17 dkg krist. cukor 14 " friss megy 3 ek. 2,8%-os tej 1 dl olaj 7 dkg olvasztott vaj 19 " liszt 1 cs. sütőpor 1/2 citrom reszelt héja és leve 2 csipet fahéj Alapkrém:2 dl tej 8 dkg krist. cukor 10 dkg(!) tojás sárgája 7 " valódi fehércsoki 15 " mascarpone 4 " főzött zselatin 20 " tejszínhab Meggykrém:36 dkg meggy (mirelit is jó) 2 dl meggylé 3,5 dkg pudingpor 7 " krist. cukor 1/2 citrom reszelt héja 1/4 citrom leve 2 csipet fahéj 6 ml cherry brandy (nem szükséges) Elkészítés: Az egész tojásokat a cukorral - meleg vízfürdőn - kemény habbá verjük. Egy másik tálban a meggyet enyhén darabos péppé törjük,hozzáadjuk az olajat,vajat,tejet,citromot és összedolgozzuk. Ezután lazán hozzákeverjük a tojáshabot,majd óvatosan a fahéjas,sütőporos lisztet is beleforgatjuk.(Enyhén folyós állagú massza lesz.) A tésztát 3 részre osztjuk,és egy 23 cm átmérőjű tortaformába öntjük. 210 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.(Mivel laza állagú a tészta vigyázzunk,hogy ne száradjon ki sütés közben!) Ha megsült,a felületét meghintjük cukorral.és sütőpapírra borítjuk. Az alapkrémhez felforraljuk a tejet a cukorral és a mascarponéval,majd hozzáadjuk a fehércsokit is,és újra felforraljuk.Belekeverjük a zselatint,és lassan belecsurgatjuk a tojás sárgáját is,folyamatosan kevergetve besűrítjük. Még forrón turmixgépben is megjáratjuk. Amikor a krém kissé kihűlt,a tejszínhabot is beleforgatjuk. A meggykrémhez a magozott meggyet ledaráljuk,elkevejük a citrom héjával,-levével,a fahéjjal és a likőrrel. A pudingport egy kis meggylével csomómentesre keverjük.A többi levet a cukorral felforraljuk,majd a pudinggal besűrűsítjük.Ezután a turmixolt meggyet is hozzákeverjük,és megvárjuk,hogy újra felforrjon. A piskóták tetejét megkenjük a meggykrémmel,a tejszínes krémet elosztjuk a 3 piskóta között,majd az összeállított torta tetején és oldalán is elsimítjuk a krémet.A torta oldalát darált dióval,tetejét tejszínhabbal,meggyel,csokireszelékkel díszítjük. Tanácsok: Sok sikert az elkészítéshez! A receptet beküldte: Mildora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |