| Palacsinta füstölt sajttal és tonhallal receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: Palacsintához: 8 dkg margarin, 3,75 dl tej, 3 tojás, 10 dkg liszt, 1 csipet só Tonhalkrémhez: 1 doboz tonhalkonzerv (növényi olajban), fél fej vöröshagyma, 2 púpozott evőkanál majonéz vagy kefir, fehérbors, + 15 dkg füstölt sajt reszelve Elkészítés: A margarint mikroban felolvasztjuk, majd a tejjel, tojással, liszttel és sóval simára keverjük. Lefedve legalább 30 percre hűtőbe helyezzük. Közben elkészítjük a tonhalas tölteléket. A tonhalkonzervbol kifolyatjuk az olajat. A tonhalat villával összenyomkodjuk egy tálban, hogy szálkányi darabokra essen szét a húsa. A finomra vágott hagymával, és a majonézzel minél jobban elkeverjük. Fűszerezzük fehérborssal. Lereszeljük a füstölt sajtot. Ha lejárt a 30 perc, kisütjük a palacsintákat. A töltésnél nem a hagyományos feltekerést alkalmazzuk, hanem csak a palacsinta 1-ére kenjük rá a tonhalkrémet, és erre a negyedre hajtogatjuk rá a palacsintatésztát. A reszelt sajtot a tetejére szórjuk. A receptet beküldte: Rekus Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |