| Palacsinta eperrel és tejszínhabbal receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 db tojás 12 dkg liszt 2,5 dl tej 1 kk. cukor csipet só a sütéshez olaj 30 dkg eper 2 dl tejszín 2 cs. vaníliás cukor Elkészítés: A tojások sárgáit a cukorral, csipetnyi sóval kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet meg a lisztet, végül a tojások fehérjéből vert habot. Beolajozott palacsintasütőben nem túl vékony palacsintákat sütünk. Az epret megmossuk, és pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk, és megszórjuk egy csomag vaníliás cukorral. A tejszínt a másik vaníliás cukorral habbá verjük. A palacsintákra habot kenünk, és megpakoljuk eperrel. Félbehajtjuk és tálra rendezzük. Tetejüket tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük. Tanácsok: A tetejére tejszín helyett tojáslikőrt is locsolhatunk, ha lehet, úgy még finomabb. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |