Tutireceptek.hu fejléc

Palacsinta eperrel és tejszínhabbal recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 db tojás
12 dkg liszt
2,5 dl tej
1 kk. cukor
csipet só
a sütéshez olaj
30 dkg eper
2 dl tejszín
2 cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A tojások sárgáit a cukorral, csipetnyi sóval kikeverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejet meg a lisztet, végül a tojások fehérjéből vert habot.
Beolajozott palacsintasütőben nem túl vékony palacsintákat sütünk. Az epret megmossuk, és pár szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit apróra vágjuk, és megszórjuk egy csomag vaníliás cukorral. A tejszínt a másik vaníliás cukorral habbá verjük. A palacsintákra habot kenünk, és megpakoljuk eperrel. Félbehajtjuk és tálra rendezzük. Tetejüket tejszínnel és a félretett eperszemekkel díszítjük.

Tanácsok:
A tetejére tejszín helyett tojáslikőrt is locsolhatunk, ha lehet, úgy még finomabb.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta light » Joghurt szelet eperrel » Pannacotta eperrel » Pikáns palacsinta
» Almás palacsinta 2 » Tejszínes mákos palacsinta » Erdélyi ordás palacsinta » Tonhalkrémes zabpalacsinta
» Almás kelt palacsinta » Rakott palacsinta » Baszk palacsinta » Diétás almás palacsinta
» Tojáskrémes palacsinta » Jemeni palacsinta » Sonkás rántott palacsinta » Fagyis palacsinta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.