| Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu receptHúsételek Hozzávalók: Kb 1 kg csirkemell filé 1 nagy padlizsán 1 köz.karalábé 1 nagy s.répa 1 nagy kaliforniai paprika 1 ü.zöldbab 3.köz.hagyma Fűszerek: tárkony bazsalikom petrezselyem só bors p.paprika;+ egy csöpp chili kömény lestány borsikafű Ezek egyébként mind "fogyasztó és nagyon egészséges emésztést előségítő fűszserek" Elkészítés: A hagymát felkozkázod oliva olajon megpirítod, közben hozzáadod a fűszereket, amiből én ált. 1 kávéskanállal teszek(kiv.chili-->abból kevesebbet;de csak a gyerekek miatt) a p.paprikából és a tárkonyból 2-3 káv.kanál.Sót ízlés szerit; mi nagyon keveset használunk belőle. Szóval a hagymát összepirítom a fűszerekkel, így jönnek ki igazán az ízek. Aztán felöntöm vízzel ,kb 3-4 dl-vel. Beleteszem a felkockázott husit. Miközben ez föl felkozkázom a padlizsánt és a karalábét, majd ezt is beletszem. A kalif.paprikát vékony csíkokra vágom, a répát pedig a "hámozóval"faragom le-->így szintén nagyon vékony lapocskákat kapok. E két utábbit, csak akkor teszem bele, mikor már szinte kész(kb 10 ,max 15 percel etőtte-->így ezek ropogósak maradnak. Végül jön az üveges zöldbab/vigyázat a leve nagyon sós, ha már sóztunk az ne kerüljön bele/ egy pár percig összefőzzük és kész. Lehet rizzsel tálalni, mi kenyérrel(tktb.)esszük Mindenkinek jó étvágyat! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: Csillag75 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |